CONCURS DE CASTELLS

 • DAMM
 • BASF
 • MOVISTAR
 • REPSOL
 • Patrocinadors Institucionals
 • Mitjans Oficials
 • Mitjans col·laboradors
 • Castellano · English
 • DIPUTACIÓ DE TARRAGONA/TARRACO ARENA PLAÇA
 • GENERALITAT DE CATALUNYA. (CULTURA)
 • TV3
 • TAC 12/XARXA DE TELEVISIONS LOCALS
 • TARRAGONA RÀDIO
 • Diari Casteller
 • Diari Més

Notícies

S'inclouen nous castells i se'n treuen d'altres que cap colla s'ha plantejat

L’1 de setembre s’activarà la taula de puntuacions del Concurs de Castells 2016 amb algunes modificacions

Divendres, 28 d'Agost del 2015

Tal i com s’estableix en les Normes Bàsiques del Concurs de Castells, el proper dimarts 1 de setembre entrarà el vigor el Rànquing Estrella que servirà per determinar quines colles participaran en la XXVI edició del Concurs de Castells que se celebrarà l’octubre del 2016.

Ara bé, la taula de puntuacions inclourà algunes modificacions respecte l’edició anterior, uns canvis que es van debatre durant les dues sessions de la Comissió Assessora del Concurs celebrades aquest passat mes de juliol. Així doncs, s’incorporaran les següents modificacions:

- En el Grup 2 subgrup 2, s’inverteix l’ordre del 7de7 i el 5de7 (en la darrera edició havia puntuat menys el 5de7 que el 7de7 i a partir d’ara serà a l’inrevés).

- En el Grup 2 subgrup 3, s’afegeix el 7de7 amb agulla. D’aquesta manera l’ordre del grup serà: 7de7 amb agulla, 5de7 amb agulla i 3de7 per sota.

- En el Grup 4 subgrup 3, s’incorpora el 7de8 amb l’agulla per sota del 5de8 amb l’agulla.

- S’inclou a la taula el 9de6, que s’introdueix com a primer castell del subgrup 1 del grup 1, per davant del 4de7.

- Es treuen el 9de9 i el 5de9 amb l’agulla de la taula. En el cas que una colla demani tornar-los a introduir, aquests tindran la mateixa puntuació que ja se’ls havia donat i es respectaran els criteris actuals. La Comissió Assessora va prendre aquesta decisió argumentant que la permanència d’aquests castells a la taula, sense que cap colla se’ls plantegi realment, pot distorsionar la sensació de dificultat de les construccions de la gamma extra que sí que s’intenten.

L’entitat tindrà la seu a Tarragona, en el marc de la Biennal de Castells

Neix el CePAC, la primera associació amb l'objectiu d'estudiar el fet casteller

Dimarts, 16 Desembre del 2014

Signatura del conveni de col·laboració entre el CePAC i l'Ajuntament de Tarragona entre Josep Bargalló i Josep Fèlix Ballesteros

Tarragona serà la seu operativa del Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CePAC), una associació que neix amb la voluntat d'estudiar, debatre i reflexionar diferents aspectes del fet casteller. La signatura del conveni i presentació de l'entitat, la primera d'aquestes característiques que existeix en l'àmbit dels castells, ha tingut lloc aquest dimarts a l'Ajuntament de Tarragona, amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, la tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria i el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig.

Els promotors del CePAC són el professor i director de la Biennal de Castells, Josep Bargalló; l'expresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Miquel Botella; el filòleg i periodista casteller, Xavier Brotons; el doctor en Dret i exintegrant de l'equip responsable del Concurs de Castells, Jordi Jaria i el doctor i exdirector científic de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Jaume Rosset. L'associació obre la porta a tenir a més socis.

El Concurs, aparador de Tarragona i del món casteller arreu del món

Dilluns, 06 d'Octubre del 2014

La Tarraco Arena Plaça va viure ahir no només el millor Concurs de Castells de la història pel que fa les construccions que s’hi van veure, sinó que també va ser el més seguit a través dels mitjans de comunicació a Catalunya, a l’Estat i, fins i tot, a diferents mitjans del món.

El XXV Concurs de Castells ha estat un dels temes destacats del cap de setmana als mitjans catalans i de l'Estat espanyol, confirmant el certamen tarragoní com el principal aparador del món casteller. El Concurs ha estat avui imatge de portada als principals diaris editats a Catalunya i també és notícia a les edicions en paper de rotatius com El País, ABC, La Razón o 20 Minutos.

Gairebé tot Catalunya va poder seguir íntegrament les dues jornades del Concurs gràcies a la transmissió de la Xarxa i Tac12, amb una audiència potencial de milers de persones. El resum de 90 minuts que va oferir Televisió de Catalunya ahir al vespre va ser vist per 179.000 espectadors i un 7% del share, xifra gairebé dos punts superiors a la de fa dos anys.

La presència de fotògrafs d’agències internacionals com Associated Press, France Press, Reuters o Getty Images també han permès que el Concurs, els castells i Tarragona arribin a les edicions digitals de mitjans com The Wall Street Journal, Índia Times, el britànic The Guardian, el Otago Daily Times de Nova Zelanda, el Palm Beach Post de Florida (Estats Units), el digital nord-americà MIC o Yahoo News, entre molts d’altres.

S'han vist tres castells de deu pisos per un total de 12 gammes extra

Els Castellers de Vilafranca guanyen el millor Concurs de la història

Diumenge, 05 d'Octubre del 2014

El XXV Concurs de Castells de Tarragona passarà a la història per ser l’edició dels tres 3de10 amb folre i manilles. Castellers de Vilafranca, Colla Vella de Valls i Colla Jove de Tarragona han estat les tres formacions que l’han carregat i que han aconseguit les tres primeres posicions del podi.

Els Castellers de Vilafranca han estat els primers classificats amb 6.025 punts després d’haver descarregat el 3de9fa i d’haver carregat el 2de8 sense folre i el 3de10fm. La segona plaça ha estat per la Colla Vella de Valls que ha sumat .5970 punts amb un 4de9fa descarregat i un 3de10fm i un 2de8 sense folre carregats. Finalment, la tercera posició ha estat per la Colla Jove que ha aconseguit 5235 punts descarregant un 9de8, un 5de9f i carregant el primer 3de10fm de la seva història.

Mai abans s’havien vist tres 3de10fm en una mateixa diada. A banda, també s’ha batut rècord de castells de gamma extra en una mateixa actuació, en total se n’han fet 12; per primera vegada també s’han vist dos 2de8 sense folre junts i, en total, s’han arribat a fer 13 castells bàsics de nou pisos (deu descarregats i tres carregats).

La classificació completa es pot consultar en el següent enllaç.

FacebookFacebook