CONCURS DE CASTELLS 2012

Notícies

Tindrà dues edicions, una els dies 31 de maig i 1 de juny i la segona al setembre

La Biennal del Concurs de Castells organitza un taller de fotografia castellera amb Antoni Coll

Dimecres, 09 d'Abril del 2014

La Biennal del Concurs de Castells organitza un taller de fotografia castellera amb Antoni Coll. S'han programat dues edicions del taller, d'idèntic contingut. La primera tindrà lloc els dies 31 de maig i 1 de juny i la segona tindrà lloc els dies 27 i 28 de setembre. El taller s’adreça a fotògrafs aficionats amb coneixements de la tècnica fotogràfica (nivell mitjà) que desitgin treure partit a les seves imatges per tal de trobar i crear el seu propi estil en el marc de la fotografia de temàtica castellera. És imprescindible portar càmera fotogràfica personal tipus reflex.

El dilluns 2 de juny s’estrenarà al Teatre Tarragona un documental sobre la història del certamen

42 colles participaran al XXV Concurs de Castells

Dimecres, 12 de Febrer del 2014

Panoràmica de la TAP en un moment del Concurs de Castells de 2012. Foto David Oliete

Un total de 42 colles participaran al XXV Concurs de Castells, que se celebrarà el 28 de setembre a Torredembarra i els dies 4 i 5 d’octubre a Tarragona. La incorporació del Concurs7 al Concurs de Castells permetrà que el certamen visqui la seva edició més participativa, superant les 32 colles de 2012. La presència de les agrupacions es distribuirà de la següent manera:

  • El diumenge 5 d'octubre al matí actuaran a la Tarraco Arena Plaça les 12 primeres colles classificades en el Rànquing Estrella.
  • El dissabte 4 d'octubre a la tarda a la Tarraco Arena Plaça ho faran les següents 18 colles més ben classificades en el Rànquing Estrella.
  • El diumenge 28 de setembre actuaran a la plaça del Castell de Torredembarra les següents 12 colles classificades.

En el cas que alguna de les colles que formen part del Consell Municipal de Castells de Tarragona i la Colla Nois de la Torre no quedessin classificades, l'organització es reserva el dret de convidar-les, ampliant el nombre total de colles participants si és necessari.

Dimecres 15 de gener a les 19.30 h a l'Antiga Audiència de Tarragona

Presentació del llibre-nadala 'Castells'

Divendres, 10 de Gener del 2014

Aquest dimecres 15 de gener, a les 19.30 h, es presenta a l'Antiga Audiència de Tarragona el llibre Nadala Castells, editat per la Fundació Lluís Carulla.

El llibre analitza el fet casteller des de diversos punts de vista: la història (amb una atenció preferent per l'eclosió dels últims vint anys i la projecció internacional), la música que l'acompanya, les referències literàries i artístiques, el ric lèxic que ha creat, les principals fites que s'han aconseguit...

Els autors són Josep Bargalló, Xavier Brotons, Xavier Capdevila, Joan Cuscó, Pere Ferrando, Efren Garcia, Raquel Sans i Guillermo Soler.

El Concurs de 2014 tindrà lloc els dies 28 de setembre i 4 i 5 d'octubre

El Concurs7 de Torredembarra passa a ser la tercera jornada castellera del XXV Concurs de Castells de Tarragona

Dimecres, 25 de Setembre del 2013

Avui dimecres 25 de setembre els alcaldes de  Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el de Torredembarra, Daniel Masagué han acordat incloure el Concurs7 Vila de Torredembarra en el XXVè Concurs de Castells de Tarragona, de 2014. Enguany encara se celebrarà el Concurs7 el proper diumenge 6 d’octubre, de forma independent al Concurs de Tarragona.

Així doncs, el 25è Concurs de Castells 2014 constarà de tres jornades. La primera tindrà lloc a la plaça del Castell de Torredembarra el diumenge 28 de setembre. La segona i tercera jornada tindran lloc a la Tàrraco Arena Plaça el dissabte 4 i el diumenge 5 d’octubre. Totes tres jornades compartiran classificació, taula de puntuacions, jurat, taula de premis, normes bàsiques, protocol de plaça i imatge gràfica. L’Ajuntament de Torredembarra i els Nois de la Torre, organitzadors fins ara del Concurs7, entraran a formar part dels òrgans de decisió i àmbits de treball organitzatius lligats al Concurs de Castells.

FacebookFacebook