CONCURS DE CASTELLS

 • DAMM
 • BASF
 • MOVISTAR
 • REPSOL
 • Patrocinadors Institucionals
 • Mitjans Oficials
 • Mitjans col·laboradors
 • Castellano · English
 • DIPUTACIÓ DE TARRAGONA/TARRACO ARENA PLAÇA
 • GENERALITAT DE CATALUNYA. (CULTURA)
 • TV3
 • TAC 12/XARXA DE TELEVISIONS LOCALS
 • TARRAGONA RÀDIO
 • Diari Casteller
 • Diari Més

Notícies

Les imatges del certamen arribaran a tot Catalunya

Les televisions públiques faran una important cobertura del Concurs de Castells

Dimarts, 30 de Setembre del 2014

Les imatges del XXV Concurs de Castells arribaran a tot Catalunya gràcies a les transmissions i programes de Televisió de Catalunya i la Xarxa de Comunicació Local Tac 12. Aquest dimarts s'ha presentat la cobertura televisiva de les dues jornades tarragonines del certamen, que tindran lloc els dies 4 i 5 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça.

Televisió de Catalunya emetrà un resum de 90 minuts del Concurs aquest diumenge al vespre, abans del Telenotícies. A més, la presència del certamen i del fet casteller serà constant a la graella al llarg de la setmana, amb l'emissió del programa Quarts de Nou divendres i diferents cròniques als serveis informatius. Cristina Muñoz, cap d'Antena i Programació de Televisió de Catalunya, ha destacat que aquesta cobertura "permetrà arribar a un públic entès d'una banda, però també apropar els castells a aquella gent que no hi està tan familiaritzada".

D'altra banda, prop de 30 televisions locals de Catalunya emetran íntegrament i en directe les jornades de dissabte i diumenge a la TAP gràcies a la transmissió que faran la Xarxa i Tac 12. De fet, aquest diumenge ja es va poder seguir a tot Catalunya la primera jornada del Concurs, celebrada a Torredembarra. Joan Fuguet, cap de Continguts de la Xarxa, ha destacat l'aposta "com a servei públic" per al fet casteller, que ja s'ha materialitzat amb la retransmissió d'altres diades importants al llarg de la temporada.

La pluja ha obligat a suspendre la diada torrenca després de la segona ronda

Els Tirallongues de Manresa, vencedors de la primera jornada del Concurs

Diumenge, 28 de Setembre del 2014

Foto de família de la 1a jornada del Concurs de Castells, després del lliurament de premis, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Torredembarra

Els Tirallongues de Manresa han assolit la primera posició de la primera jornada del XXV Concurs de Castells celebrada aquest diumenge a la plaça del Castell de Torredembarra. El podi l'han completat els Castellers de Berga i Castellers de Badalona, que s’han adjudicat la segona i la tercera plaça, respectivament, en una diada que s’ha hagut de suspendre a l’inici de la tercera ronda a causa de la pluja.

De fet, com que quan ha començat a ploure ja s’havien completat dues rondes, l’organització i el jurat han decidit tancar la classificació amb els resultats aconseguits fins a la segona ronda, deixant de tenir en compte els únics tres castells que s’han fet a la primera ronda conjunta de la tercera ronda.

Així doncs, els del Bages han quedat primers després de descarregar el 5 de 7 i el 5 de 7 amb l’agulla, el primer de la seva història. La cap de colla dels Tirallongues, Olga Moyà, ha explicat que havien arribat a la cita molt motivats i que “per sort marxem cap a casa molt contents i amb els objectius més que complerts”.

Per la seva banda, els Castellers de Berga, que han quedat segons, han completat un 7 de 7 i un 5 de 7. El cap de colla dels berguedans, Guillem Gonfaus, assegura que estan molt contents d’haver pogut portar a plaça els dos millors castells de la seva història. A banda, remarca que els seus estan molt orgullosos d’haver participat en el Concurs de Castells, ja que “és una cosa que era pels millors i entrar-hi per mèrits propis és un gran orgull”.

Pel que fa a la tercera posició, aquesta ha estat pels Castellers de Badalona, que han descarregat un 5 de 7 i un 4 de 7 amb agulla. Carol Martín, cap de colla dels micacos, explica que la colla marxa de Torredembarra amb els objectius més que complerts i amb l’alegria d’haver pogut quedar entre les tres primeres classificades.

La jornada comptarà amb la participació d’onze colles

Torredembarra dóna el tret de sortida al XXV Concurs de Castells

Divendres, 26 de Setembre del 2014

El XXV Concurs de Castells començarà aquest diumenge 28 de setembre amb una primera jornada a la plaça del Castell de Torredembarra amb la participació d’onze colles. Des de l’any 1997 Torredembarra organitzava el Concurs7, un certamen que tenia lloc els anys senars adreçat a les colles que no tenien cabuda al Concurs de Castells tarragoní. Ara els dos concursos s’han integrat i la cita torrenca precedirà a les dues grans jornades del Concurs a la Tarraco Arena Plaça, els dies 4 i 5 d’octubre.

Les onze colles participants són Tirallongues de Manresa, Castellers de Berga, Castellers de Mallorca, Castellers de Badalona, Colla Jove Xiquets de Vilafranca, Vailets de l'Empordà, Colla de Castellers de Caldes de Montbui, Castellers d'Altafulla, Castellers de Castelldefels, Nyerros de la Plana i Castellers de les Roquetes, de les quals sis debutaran en el format del Concurs de Castells. Els Castellers de Mallorca participaran per segona vegada al Concurs, després del seu debut a Tarragona l’any 2002.

En tractar-se d’una mateixa competició, les jornades torrenques i tarragonines compartiran una mateixa normativa, una mateixa taula de puntuacions i un mateix jurat. Tal com estableixen les bases, les colles actuaran en ronda conjunta sempre i quan no actuïn una construcció igual o superior al 7 de 7.

Acord del jurat del concurs amb l’objectiu d’agilitzar al màxim el desenvolupament del certamen

Les colles tindran un temps màxim de temps per iniciar els seus castells

Divendres, 26 de Setembre del 2014

El Jurat del XXV Concurs de Castells de Tarragona, reunit aquest dijous 25 de setembre, va acordar l’establiment d’uns temps concrets per a l’inici dels castells que les colles poden executar en solitari. La decisió ha estat presa recollint la voluntat de l’organització d’agilitar al màxim el desenvolupament del certamen. En aquest sentit, les pautes aplicades pel Jurat corresponen a la lògica establerta en les actuacions i tenen com a finalitat evitar que es produeixin endarreriments injustificats.

Les colles disposaran de quatre temps diferents per a muntar els seus castells, en funció de la seva complexitat:

 • 10 minuts per executar el 7 de 7, 5 de 7a, 3 de 7 ps, 9 de 7, 2 de 7, 4 de 8, p de 6 3 de 8
 • 15 minuts per executar els castells següents: el 7 de 8, 2 de 8 f, pilar de 7 f, 2 de 8 f,, 5 de 8, 4 de 8 a, 3 de 8 a, 5 de 8 a, 4 de 9 f, 3 de 9 f, 9 de 8 i 3 de 8 ps
 • 20 minuts per executar els castells següents: 7 de 9 f, 5 de 9 f, 4 de 9 fa, 3 de 9 fa, 5 de 9 fa, 4 de 9 sf, 2 de 8 sf, 9 de 9 f, 2 de 9 sm, 3 de 9 sf,
 • 25 minuts per executar els castells següents: 2 de 9 fm, p de 8 fm, 3 de 10 fm, 4 de 10 fm i p de 9 fmp
 • En aquests períodes de temps estan inclosos també el peu desmuntat que poden realitzar les colles en cada cas. És a dir, que els temps marcats són per a la totalitat de la ronda. El rellotge començarà a marcar a partir que el presentador del Concurs anunciï a les colles que poden muntar el seu castell i finalitzarà en el moment que tots els segons es col·loquin al seu lloc.
FacebookFacebook