CONCURS DE CASTELLS

Notícies

La consellera Begoña Floria ha mostrat la seva satisfacció perquè el procés de venda s’ha desenvolupat sense problemes tècnics

Exhaurides les localitats per a la jornada de diumenge del XXVI Concurs de Castells

Dimecres, 27 de Juliol del 2016

Les entrades per a la jornada de diumenge 2 d'octubre del XXVI Concurs de Castells s'han exhaurit aquest dimecres, pocs minuts després de posar-se a la venda. En total s'han venut les 5.200 entrades previstes. S’ha de tenir en compte que l’aforament total per a la jornada de diumenge és de 6.200 localitats. Les mil entrades que avui no s’han ofert es vendran, tal com s'ha fet els anys anteriors, a les colles participants i es reservaran per a compromisos institucionals i publicitaris. Per a la jornada del dissabte 1 d'octubre s'han venut, de moment, 350 localitats.

Cal recordar que en aquesta ocasió s’ha ampliat l’aforament total de la Tarraco Arena Plaça amb prop de 200 espectadors, després de retirar la graderia provisional que s’instal·lava al primer pis i que ara, amb més espai a la zona, permetrà acollir més públic.

A les 10.07 h, 7 minuts després de l'inici de la venda, ja no hi havia possibilitat de comprar més entrades a causa de la forta demanda. No obstant això, en els minuts posteriors s'ha alliberat alguna entrada de gent que les havia reservat però que en el temps establert no havia completat l'operació. Aquesta circumstància és habitual en qualsevol procés de venda. A les 11.10 h ja s'havien exhaurit completament totes les localitats.

La consellera de Festes de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, s'ha mostrat satisfeta pel desenvolupament del procés de venda: "Després de tres edicions amb problemes tècnics importants, en aquesta ocasió les entrades s'han venut sense dificultats rellevants. Una altra cosa és que hi hagi gent que volia entrades i que no les ha pogut adquirir, però com en qualsevol esdeveniment important sempre pot haver-hi més demanda que oferta. En qualsevol cas, animo els aficionats castellers a gaudir de la jornada del dissabte o a seguir la diada per la retransmissió íntegra i en directe que faran Tac 12 i la Xarxa de Televisions Locals".

L’aportació és específica per la festa major de Santa Tecla i per al Concurs de Castells d’enguany

BBVA i CX signen un conveni de col·laboració amb la ciutat de Tarragona

Dimecres, 20 de Juliol del 2016

Aquest matí l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i Xavier Queralt, conseller delegat de CatalunyaCaixa i representant del Grup BBVA a Catalunya, han signat dos convenis de col·laboració i patrocini per a dos esdeveniments de la ciutat, com són la festa major de Santa Tecla 2016 i El Concurs de Castells d’enguany.

Des de l’entitat financera, Xavier Queralt ha remarcat que la col·laboració amb l’Ajuntament és una clara traducció de la banca de proximitat lligada al foment de les entitats locals i arrelades al territori. L’aposta de BBVA i CX és, segons Queralt, “estar al costat del territori i de les persones, en aquest cas donant suport a aquestes dues accions amb tanta tradició a la ciutat de Tarragona”.

BBVA i CX fan una forta aposta a la demarcació de Tarragona mantenint el vincle especial que les uneix. L'històric arrelament de CX a la província és latent al dia a dia, tant pel servei financer com pel compromís amb les seves entitats, apostant per l'impuls d'esdeveniments culturals, esportius i populars que contribueixen a potenciar i promocionar el territori. Així doncs, aquest compromís de l'entitat és un dels pilars d'aquests acords de col·laboració signats avui.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde ha reiterat un cop més la importància de la col·laboració de les entitats privades, institucions i empreses, que “creuen en el que fem i valoren la vigència d’esdeveniments tan destacats que perduren en els anys”. Així mateix Ballesteros ha agraït l’assistència de part de l’equip directiu de CatalunyaCaixa i BBVA avui a la signatura i els ha convidat a assistir a ambdós actes per veure d’aprop “el fort sentiment tarragoní i de pertanyença amb que vivim la nostra festa i els nostres castells”.

A l’acte de signatura també hi ha assistit la consellera de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria; Daniel Gómez, director de Zona de Tarragona de CatalunyaCaixa; Joan Marín, director de Zona de Tarragona de BBVA i Jordi Mallol, coordinador de Comunicació a Tarragona.

Les entrades es posaran a la venda el proper 27 de juliol

El Concurs de Castells ampliarà amb 200 espectadors el seu aforament

Dimecres, 20 de Juliol del 2016

El Concurs de Castells ampliarà el seu aforament amb prop de 200 espectadors. A causa de l'elevada demanda de localitats, s'ha decidit retirar la graderia provisional que tradicionalment s'instal·lava al segon pis de la Tarraco Arena Plaça, i que tenia capacitat per a 1.000 persones. Ara l'espai quedarà habilitat perquè els espectadors es distribueixin de peu, fet que permetrà augmentar la capacitat de l'espai fins a les 1.200 persones. D'aquesta manera, l'aforament total de la Tarraco Arena Plaça de públic s'ampliarà fins als 6.200 espectadors, afegint els 5.000 de la graderia principal del primer pis.

Les entrades per a la principal cita castellera de la temporada es posaran a la venda el dimecres 27 de juliol a les 10 del matí a través de les pàgines webs www.concursdecastells.cat, www.tarragona.cat i www.tap.cat.

Per a la jornada de dissabte 1 d’octubre es posaran a la venda 4.500 localitats, ja que de moment no està previst obrir el segon pis. Per a la jornada de diumenge 2 d’octubre es posaran a la venda 5.200 entrades. Les localitats que falten fins completar l’aforament final de la plaça es vendran a les colles participants i es reservaran per a les autoritats i patrocinadors.

Pel que fa al preu de les entrades, les localitats per al dissabte 1 d'octubre costaran 5 euros, mentre que per presenciar la jornada del diumenge 2 d'octubre el públic podrà escollir entre dues modalitats: la localitat de la graderia del primer pis, amb seient, que tindrà un preu de 12 €, i les localitats del segon pis, per seguir el Concurs dempeus, que costaran 8 €. Cal recordar que la primera jornada del Concurs de Castells, que tindrà lloc el diumenge 25 de setembre a la plaça del Castell de Torredembarra, és d'accés lliure i gratuït.

Pel que fa al procés de venda, cada persona podrà comprar un màxim de quatre entrades d’una mateixa jornada i només es permetrà una sola operació per usuari. La venda es gestionarà a través de la plataforma de l'empresa catalana 4Tickets, que gestiona més de 3.000.000 d’entrades a l’any i especialitzada en la venda d'espectacles amb una gran demanda concentrada en poques hores, com per exemple el SITGES - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya amb un volum de vendes de més de 11.000 entrades en 2 hores.

Els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers de París i els Castellers of London plantaran els seus castells el dissabte 1 d'octubre al migdia a la plaça de la Font

Tres colles estrangeres actuaran a Tarragona a la prèvia del Concurs de Castells

Dijous, 07 de Juliol del 2016

Foto: Carles Fancellu

Tres colles estrangeres, els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers de París i els Castellers of London, actuaran el dissabte 1 d'octubre a les 12 h a la plaça de la Font. La diada tindrà lloc a poques hores de l'inici de la 26a edició del Concurs de Castells, i s'emmarca en el projecte de la Biennal, que dóna aixopluc a les activitats del fet casteller a la ciutat.

En el seu intent d'acollir el màxim nombre d'agrupacions possibles a l'espectacle casteller més gran del món, el Concurs de Castells ha convidat tres de les colles europees de fora dels Països Catalans. Les tres agrupacions compartiran actuació a les 12 h a la plaça de la Font de Tarragona, una de les principals places castelleres de la ciutat. Després de la diada, les tres colles prendran part en una recepció oficial a l'Ajuntament de Tarragona.

Els Xiquets de Copenhaguen es van crear l'any 2013 a la ciutat danesa, mentre que els Castellers de París i els Castellers of London van constituir-se el passat 2015.

La diada pretén mostrar les realitats castelleres existents a diferents països i donar a aquestes colles l'oportunitat de conèixer, de primera mà, la realitat de les colles participants al Concurs. En aquesta mateixa línia, cal recordar que els xinesos Xiquets de Hangzhou, que ja han assolit castells de vuit pisos, participaran a la jornada de dissabte del certamen.

FacebookFacebook