Saltar al contenido principal

Televisió de Catalunya ofereix la retransmissió del Concurs de Castells íntegrament en alta definició

Emetrà un resum de dues hores a TV3 aquest mateix diumenge i enregistrarà el certamen en 3 dimensions

Televisió de Catalunya oferirà aquest diumenge una àmplia cobertura del XXIII Concurs de Castells. Els detalls s'han presentat en una roda de premsa celebrada aquest dimarts a l'interior de la Tàrraco Arena Plaça amb la participació dels responsables de Televisió de Catalunya, de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; i del president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Miquel Botella.

 

Per primera vegada, Televisió de Catalunya retransmetrà íntegrament el certamen a través del seu canal d'alta definició. A més, el mateix diumenge a partir de les 19 h, TV3 oferirà un resum de dues hores amb els moments més interessants del Concurs. El Concurs també s'enregistrarà per primera vegada en 3 dimensions. Per tot plegat, el cap de programes de TV3, Jordi Serra, ha volgut destacar l'aposta pel Concurs de Castells, que tindrà “un tractament similar al de la final de la Champions”.

Aquesta cobertura es farà amb dues unitats mòbils i 15 càmeres. Una serà l’spidercam –que permet oferir punts de vista i moviments continus que no es podrien veure de cap altra manera- i una polecam . En total, es mobilitzarà un equip de humà de prop de 80 professionals.

El president de la CCCC, Miquel Botella, ha destacat que l'entitat que agrupa totes les colles es va comprometre en la seva darrera assemblea a treballar en la promoció del certamen, i que gràcies al treball d'una comissió mixta s'ha aconseguit aquesta àmplia cobertura televisiva.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha agraït l'esforç realitzat per Televisió de Catalunya, i ha assegurat que “aquest desplegament és una oportunitat per vestir de llarg el moll de l'ós de la nostra identitat. És una aposta des de la modernitat per la tradició”.

Sobre la gran demanada de localitats, Ballesteros ha remarcat la idoneïtat de la Tarraco Arena Plaça com a escenari del certamen a causa, entre d'altres motius, de la proximitat entre el públic i les colles que ofereix l'escenari. També ha destacat que “el Concurs ha evolucionat” i ha afegit que “molta gent d'estima els castells, més de la que cap a la TAP o en un camp de futbol. Tarragona continuarà apostant perquè el Concurs sigui un èxit”.

En aquest sentit, Miquel Botella ha assegurat que “Tarragona és la ciutat del Concurs”, i ha afegit que “l'èxit del Concurs obligarà a repensar-ne algunes coses, sempre amb l'objectiu d'adaptar-se a la modernitat”.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Josep Poblet, ha destacat que aquest diumenge el Concurs se celebrarà a l'interior “d'un magnífic equipament. La Tarraco Arena Plaça seguirà sent un espai obert, però el podem cobrir i descobrir sempre que vulguem”.

creativat.com