Saltar al contenido principal

Exposició 'Els castells a la ciutat de Tarragona'

Una exposició sobre Tarragona com a ciutat de castells i les seves quatre colles castelleres pot visitar-se durant aquests dies i coincidint amb la XXVII edició del Concurs, al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. L'exposició romandrà oberta fins al 9 de desembre.

Es tracta d'una mostra molt didàctica sobre què són els castells, la seva història, l'art i els castells, els diferents elements volumètrics i els àmbits de cadascuna de les 4 colles de Tarragona: els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. El disseny expositiu i el muntatge de la mostra l'ha realitzat el Port de Tarragona, concretament la Direcció Port-Ciutat, i els continguts han estat proposats pels comissaris de l'exposició, els periodistes Carles Cortés i Xavier Brotons.

En paral·lel a l'exposició, s'han programat activitats diverses relacionades amb la cultura dels castells. També s'ha proposat a les quatre colles locals que utilitzin l'exposició com a marc per a actes socials que considerin adients, com també és oberta a activitats externes relacionades amb el món casteller.

La visita és gratuïta i els horaris de l'exposició són: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, i els diumenges i festius d'11 a 14 h. A partir de l'1 de novembre, seran de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i, a la tarda, de 16 a 19 h, i els diumenges també d'11 a 14 h.

creativat.com