Saltar al contenido principal

El Concurs7 de Torredembarra passa a ser la tercera jornada castellera del XXV Concurs de Castells de Tarragona

El Concurs de 2014 tindrà lloc els dies 28 de setembre i 4 i 5 d'octubre

Avui dimecres 25 de setembre els alcaldes de  Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el de Torredembarra, Daniel Masagué han acordat incloure el Concurs7 Vila de Torredembarra en el XXVè Concurs de Castells de Tarragona, de 2014. Enguany encara se celebrarà el Concurs7 el proper diumenge 6 d’octubre, de forma independent al Concurs de Tarragona.

Així doncs, el 25è Concurs de Castells 2014 constarà de tres jornades. La primera tindrà lloc a la plaça del Castell de Torredembarra el diumenge 28 de setembre. La segona i tercera jornada tindran lloc a la Tàrraco Arena Plaça el dissabte 4 i el diumenge 5 d’octubre. Totes tres jornades compartiran classificació, taula de puntuacions, jurat, taula de premis, normes bàsiques, protocol de plaça i imatge gràfica. L’Ajuntament de Torredembarra i els Nois de la Torre, organitzadors fins ara del Concurs7, entraran a formar part dels òrgans de decisió i àmbits de treball organitzatius lligats al Concurs de Castells.

 

Quines seran les colles participants?

Les colles participaran en tres jornades diferents. El diumenge 5 d'octubre al matí actuaran les 12 primeres colles classificades en el Rànquing Estrella, el dissabte 4 d'octubre a la tarda ho faran les següents 18 colles més ben classificades en el Rànquing Estrella i el diumenge 28 de setembre ho faran les següents 12 colles classificades.

Les colles s'escolliran amb el mateix sistema que els anys anteriors, segons la classificació de les agrupacions en el Rànquing Estrella, l'índex que puntua les actuacions realitzades per les colles setmanes rere setmanes. El Rànquing avaluarà les actuacions realitzades d'1 de setembre de 2013 a 31 d'agost de 2014. El Rànquing Estrella ja està actiu  i és consultable, com és habitual, des de la pàgina web del Concurs.

En el cas que alguna de les colles que formen part del Consell Municipal de Castells de Tarragona i la Colla Nois de la Torre no quedessin classificades, l'organització es reserva el dret de convidar-les, ampliant el nombre total de colles participants si és necessari.

La primera setmana de setembre, després de rebre les confirmacions de les invitacions, l'organització confirmarà quines són les colles participants. El sorteig de l'ordre d'actuació i de col·locació a plaça tindrà lloc el dissabte 6 de setembre.

Antecedents

El passat 2011, l'Ajuntament de Tarragona va encarregar a l'expert casteller i actual comissionat de la Biennal de Castells Josep Bargalló un informe de reformulació del Concurs de Castells de Tarragona. Una de les conclusions del document és que el certamen “ha de pretendre arribar a totes les colles castelleres, que han de poder participar-hi en el nombre màxim que sigui possible”.

En aquest sentit l'Ajuntament de Tarragona, organitzador del Concurs, va apostar per ampliar el nombre de colles participants, fins a 32, fent que l'edició del 2012 fos la més participativa de la seva història. Amb tot, seguien quedant força colles fora del Concurs. L’informe de reformulació del Concurs de Castells de Tarragona plantejava vehicular aquesta major participació a la col·laboració entre l’organització del Concurs tarragoní i el Concurs7 de Torredembarra.

El Concurs7 va néixer l’any 1997 per donar cabuda a aquelles colles que no podien participar al Concurs de Castells, que l’any 1996 havia limitat a 18 el nombre màxim d’agrupacions participants.

Durant aquest any 2013 s’han produït contactes entre les parts implicades que han acabat fructificant en l’acord que avui es presenta.

creativat.com