Saltar al contenido principal

Diada Castellera Internacional

El 6 d'octubre de 2018, i en el marc de la Biennal Concurs de Castells, la plaça de la Font acollirà la segona diada internacional del XXVII Concurs de Castells de Tarragona. Hi participaran per segona vegada els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers of London, els Castellers d'Andorra i els Castellers de París i, com a novetat, hi actuaran per primer cop la Colla Castellera de Madrid i la Muixeranga d’Algemesí.

La primera diada internacional es va celebrar l’1 d’octubre del 2016, poques hores abans de l’inici de la primera jornada del XXVI Concurs de Castells, amb la presència de quatre colles estrangeres. Els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers de París, els Castellers of London i els Castellers d'Andorra prenien part d’una diada que s’emmarcava dins de la Biennal del Concurs de Castells, el projecte que dona aixopluc a les activitats del fet casteller a la ciutat.

Aquesta diada neix per mostrar les realitats castelleres existents a diferents països i donar a aquestes colles l'oportunitat de conèixer, de primera mà, la realitat de les colles participants al Concurs.

Fotografia: Castellers de París. Autor: Carles Fancellu

creativat.com