Saltar al contenido principal

L'Himne Casteller

El Concurs de Castells va recuperar el 2016 L'Himne casteller dels anys 70 per convertir-lo en la cançó oficial d'aquesta edició del certamen. El músic Jordi Molina va arranjar dues noves versions d'aquesta composició musical, que havia romàs oblidada els últims anys. La primera és una versió per a tres veus i timbals enregistrada del grup de grallers So Nat de Tarragona. La segona és una versió més pop interpretada per Salva Racero, cantant dels Lax'n'Busto.

L'Himne Casteller es va interpretar a les tres jornades del Concurs de Castells: el dia 25 de setembre a Torredembarra i l'1 i 2 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona.

L’Himne del Casteller és una composició del músic i graller vendrellenc Jaume Vidal i Vidal, amb lletra de Josep Maria Calaf i Bernades, poeta i casteller dels Nens del Vendrell. L’himne es va estrenar el dia 11 d’abril de 1976 a Altafulla, ja que es va buscar un escenari “neutral” enmig de la rivalitat castellera que en aquella època es vivia entre Valls i El Vendrell. Durant l’estrena hi van assistir 10 colles, que van enlairar diversos pilars de 4. La peça va gaudir posteriorment de certa popularitat, ja que la Caixa d’Estalvis Provincial de Tarragona va incloure’n un enregistrament en un disc de vinil de temàtica castellera.

Aquí podeu descarregar-vos els dos temes:

Versió Pop de l'Himne Casteller interpretada per Salva Racero

Versió per a gralla interpretada per So Nat Tarragona

Lletra de l’himne

Quan la gralla dóna el crit:
Saba nova, brosta jove,
Soca amunt i atreu el pit!

Sobre les arrels d’un poble
Que afer castells l’anhel empeny
Aixecant la fe mes noble:
Força, valor i seny.

De gegants ens diu la història,
A la plaça bull la sang.
Enfilem-nos a la glòria,
Entre tots fem-la més gran

I quan rient l’enxaneta
Corona el gros castell,
Gaudirem la seva gesta.
Enlairem-nos tots amb ell!

Ja la gralla dóna el crit:
Saba nova, brosta jove,
Soca amunt i a treure el pit!

La partitura de l'himne

creativat.com