Saltar al contenido principal

82 anys i en plena forma

El Concurs va celebrar ahir la seva 25a edició amb l'estrena del documental 'El somni de Pau Casals'

El Teatre Tarragona es va omplir ahir a la nit per a l'estrena del documental El somni de Pau Casals: 25 edicions del Concurs de Castells, en un acte en què també es va reconèixer el paper de les colles participants al Concurs.

Representants de les colles, membres del Jurat i de la Comissió Assessora, treballadors municipals vinculats al Concurs de Castells, periodistes especialitzats... En definitiva, bona part de la família castellera no es va voler perdre l'acte de celebració de les 25 edicions del Concurs de Castells.

 

El plat central de l'acte va ser l'estrena del documental El somni de Pau Casals: 25 edicions del Concurs de Castells, codirigit per la periodista Raquel Sans i el realitzador Toniu Xou. Al llarg de 34 minuts, el documental repassa els 82 anys d'història de la competició a partir d'algunes fites castelleres explicades pels seus protagonistes, sense oblidar l'evolució organitzativa del certamen. L'encertada combinació de les declaracions dels protagonistes amb les imatges d'arxiu, algunes de les quals inèdites o molt poc vistes, va agradar al públic assistent.

El documental es publicarà íntegrament aquesta mateixa setmana al web del Concurs de Castells i, en propers dies, també es podrà veure en versions subtitulades al castellà i a l'anglès. També s'ha posat a disposició dels responsables de Televisió de Catalunya perquè pugui ser emès a nivell nacional.

La cita del Teatre Tarragona també va servir, però, per retre homenatge a les 56 colles participants en les diferents edicions del Concurs. El reconeixement es va centrar especialment en les quatre colles que s'han repartit els triomfs: la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els Nens del Vendrell. Una àmplia delegació de les quatre colles van recollir una reproducció del cartell de la primera edició del Concurs guanyada per les seves respectives agrupacions. En els discursos els representants de les quatre formacions van destacar el seu compromís amb el Concurs de Castells i la ciutat de Tarragona i van valorar positivament el bon estat de forma del certamen.

Després dels discursos de cloenda del director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig, i de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va ser el moment per a una foto de família dalt de l'escenari amb representants de totes les colles assistents. L'entrada d'un pastís d'aniversari gegant, portat per membres de la canalla de les quatre colles de Tarragona (organitzadores directament del Concurs en moltes edicions), va posar el punt i final a un acte senzill i emotiu.  

creativat.com