Saltar al contenido principal

Els Castellers de Badalona guanyen la primera jornada del XXVI Concurs de Castells

Set colles han fet aquest diumenge la seva millor diada de la temporada

Els Castellers de Badalona guanyen la primera jornada del XXVI Concurs de Castells celebrada aquest diumenge al Pavelló Sant Jordi a Torredembarra. La jornada s’ha caracteritzat per l’alt nivell casteller per part de les 13 colles participants. L’actuació ha servit per estrenar el nou sistema de rondes encavalcades, que unit a la predisposició de les colles participants, han fet que la diada durés, aproximadament, 3 hores i mitja.

El pavelló Sant Jordi de Torredembarra ha viscut una diada castellera notable, amb la majoria de les agrupacions provant els millors castells del seu repertori. És la primera vegada que aquesta jornada veu un castell de vuit pisos i, d’altra banda, set colles han fet avui la millor diada de la temporada.

El director del Concurs de Castells, Xavier Gonzàlez, ha destacat que “després que fa dos anys la pluja obligués a deixar la diada a mitges, en aquesta ocasió hem pogut copsar la dimensió real d’aquesta diada. Cal agrair especialment l’actitud de les colles per portar els seus millors castells a plaça”.

Per la seva banda, la regidora de cultura de l’Ajuntament de Torredembarra, Núria Batet, s’ha mostrat satisfeta per la bona acollida del pavelló Sant Jordi com a escenari de la diada, enlloc de la plaça del Castell. El trasllat es va decidir ahir a la tarda a causa de les previsions metereològiques incertes. “Vull agrair l’esforç dels operaris que han poques hores han pogut habilitar aquest espai per acollir una gran actuació castellera”.

El XXVI Concurs de Castells es reprendrà dissabte vinent, 1 d’octubre, amb la primera de les actuacions a la Tarraco Arena Plaça.

Fotografia: 4 de 8 dels Castellers de Badalona. Autor: David Oliete

creativat.com