Saltar al contenido principal

Inés Solé: "El Concurs de Castells de 2022 serà el del retrobament amb les tres diades i les 42 colles participants"

El rànquing abraçarà el període comprès entre l’1 de setembre de l’any 2019 i el 31 d’agost d’aquest 2022

El Concurs de Castells torna aquest any després de 2 anys d’aturada i d’haver-se de suspendre al 2020. Torna amb el format habitual de 3 jornades, una primera a Torredembarra i les dues a la TAP, i amb la participació de 42 colles com en edicions anteriors, 12 a la diada de Torredembarra del 25 de setembre, i 18 i 12 colles respectivament a les diades de dissabte 1 i diumenge 2 d’octubre a Tarragona. 

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha donat avui els detalls en roda de premsa, acompanyada per la directora castellera del Concurs, Ester Roca, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Joan Ibarra. La consellera Solé ha expressat que “volem que sigui el Concurs del retrobament amb totes les colles, punt culminant de la represa. Una represa que ha estat especialment lenta i difícil per a l’activitat castellera”. Solé ha insisitit “será el Concurs de les emocions, on no posarem especial ènfasi al nivell dels castells sinó al fet de poder-los fer". I ha conclòs: "Estem preparant aquest esdeveniment, l’espectacle casteller més gran del món, amb molta cura i posant-nos al costat de les colles per tal que se sentin a gust”.  

Per tot això, la Comissió Assessora del Concurs de Castells va començar a treballar fa 2 mesos per redactar les Normes bàsiques i el Protocol de plaça. Aquesta mateixa comissió va consensuar també que la taula de puntuacions que s’utilitzarà per aquesta temporada 2022 serà la mateixa que la aprovada al 2019 i que havia d’estar vigent pel concurs de Castells de 2020. 

Novetats tècniques  

La mateixa Comissó Assessora del Concurs i l’organització del mateix ha estat treballant aquests darrers mesos també en la normativa en vigor per aquesta temporada. I, tenint en compte la importancia que té el concurs en el món casteller i la necessitat que tenen tots i totes les castelleres de retrobar-se a la plaça, han cedit el protagonisme a les colles i no han volgut aportar canvis transcendentals en la normativa, la qual incorpora les següents novetats:   

  • S’accepta l’aleta a l’antiga:  En el cas dels pilars, s’acceptarà l’aleta a l’antiga sense que aquesta comporti penalització, entenent com aleta a l’antiga la col·locació dels braços de l’enxaneta a la cintura. 
  • En el cas de les estructures de nou, l’enxaneta o anxanetes, cal que baixin per l’agulla contrària a la última aleta. 
  • En el cas d’estructures amb diversos anxanetes, cada aleta no realitzada rebrà penalització. De la mateixa manera la col·locació incorrecta de l’acotxador, o la baixada incorrecta de l’acotxador o enxaneta en estructures múltiples, rebrà diverses penalitzacions en cas que més d’un enxaneta  ho faci incorrectament.  
  • Rànquing del Concurs: Les 42 colles participants en les tres jornades del certamen s'escolliran, com és habitual, a través del rànquing que registra les 5 millors diades de cada colla. En aquesta ocasió el període recollit pel rànquing és el comprès entre l’1 de setembre de l’any 2019 i el 31 d’agost de 2022. Entenent que el període entre l’1 de gener de 2020 i 1 de gener del 2022 ha estat d’aturada total en el mon casteller. 

Venda d’entrades 

La venda de les entrades del Concurs de Castells començarà el 27 de juliol a les 10 h a través d’entrades.tarragona.cat

El preu de les entrades de dissabte és de 6 €, mentre que les de diumenge costaran 15 € al primer pis i 12 € al segon. 

Les entrades no són numerades i el màxim per cada compra és de quatre.  

creativat.com