Saltar al contenido principal

La Colla Vella dels Xiquets de Valls guanya el XXVII Concurs de Castells de Tarragona

Els Castellers de Vilafranca queden en segon lloc amb un total de 8.070 punts i la Colla Jove Xiquets de Tarragona en tercera amb 7.090

La Colla Vella dels Xiquets de Valls guanyen el XXVII Concurs de Castells de Tarragona. Amb el 4de9sf, el 2de8sf i el 3de10fm carregat, els vallencs s’enduen la victòria sumant un total de 9.690 punts. Segons la normativa de puntuació vigent, els rosats han completat la millor actuació que s’hagi fet mai en el marc del Concurs de Castells de Tarragona. El Molt Honorable President de la Generlitat de Catalunya, Quim Torra, ha lliurat el premi als guanyadors.

Completant el podi, els Castellers de Vilafranca han assolit el 3de10fm, han carregat el 2de8sf, el 4de10fm se’ls ha quedat en intent i han descarregat el 2de9fm. La Colla Jove Xiquets de Tarragona han descarregat el 5de9f, han carregat el 3de10fm i descarregat el 9de8.

La jornada que ha transcorregut en un temps de 6 hores i 20 minuts, ha vist un total de 45 castells alçats (62% dels quals descarregats), destacant un total de 13 castells de gamma extra, l’edició que més se n’han alçat. A més, 8 colles han igualat o superat el seu registre que portaven aquesta temporada i totes les 12 colles participants han assolit un castell de nou.

Des del punt de vista sanitari, 188 han estat les assistències mèdiques registrades, amb 25 derivacions a l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona.

Pel que fa a les xarxes socials, a Twitter, l’etiqueta #ConcursTGN18 ha estat trending topic a Catalunya des de la segona ronda fins al final de la competició acumulant un total de 8.000 piulades i més de 8 milions d’usuaris d’audiència.

creativat.com