Saltar al contenido principal

La Comissió Assessora del Concurs de Castells reprèn aquest dijous les seves reunions en vistes al certamen de 2014

L'òrgan se centrarà en enllestir la taula de puntuacions

Aquest dijous es convoca novament la Comissió Assessora del Concurs de Castells amb l’objectiu de començar a treballar per al certamen de 2014.

La Comissió Assessora és l'òrgan que decideix els aspectes tècnics de la competició i en aquesta nova tanda de reunions se centrarà en enllestir la taula de puntuacions que s’aplicarà en el XXV Concurs de Castells. Serà la primera vegada que es comenci a treballar en l’elaboració de la normativa del Concurs un any abans de la seva celebració.

La Comissió Assessora es reunirà periòdicament amb l’objectiu que la nova taula de puntuacions estigui enllestida pels volts de Sant Joan.

La taula de puntuacions s’utilitza també per a l’elaboració del rànquing classificatori per al Concurs, que manté els mateixos criteris que en l’edició anterior: comptabilitzarà les cinc millors actuacions de cada colla des del dia 1 de setembre de 2013 fins al 31 d’agost de 2014. Les 30 agrupacions més ben classificades actuaran els dies 4 i 5 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça.

Un total de 17 persones tenen dret a vot en aquesta Comissió, que també manté una estructura molt similar a la d’anys anteriors:
- El president del jurat, Pere Ferrando, que podrà exercir el vot de qualitat, si s'escau.
- Un representant de les sis primeres colles classificades en la darrera edició del Concurs: Castellers de Vilafranca, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Capgrossos de Mataró i Xiquets de Tarragona.
- Un representant de cadascuna de les quatre colles que formen part del Consell Municipal de Castells de Tarragona: Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
- Un representant de la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya.
- Cinc persones de reconegut prestigi en el món casteller, en aquest cas representants dels mitjans de comunicació especialitzats: Carles Esteve, Efren Garcia, Pep Ribes, Raquel Sans, i Santi Terraza. Cal recordar que la taula de puntuacions dels darrers concursos està fortament basada en la taula de puntuacions Desc 20, elaborada fa uns anys per diferents integrants d'aquest col·lectiu.

 

creativat.com