Saltar al contenido principal

Les tres jornades del Concurs de Castells es podran seguir en directe per TAC12 i a la plataforma Xala

Gairebé un centenar de professionals faran possible les retransmissions castelleres de l’espectacle casteller més gran del món, que enguany presenten diverses novetats tècniques

Les tres jornades del XXXVIIIè Concurs de Castells es podran veure en directe a través de TAC12, les televisions locals adherides a La Xarxa i la plataforma Xala. 

Per la jornada de Torredembarra està prevista la instal·lació de 6 càmeres i 1 polecam, així com el desplegament d’una unitat mòbil i 30 professionals que faran possible la retransmissió en directe. El dispositiu de les dues jornades a la Tarraco Arena de Tarragona serà encara més gran, amb 14 càmeres, una spidercam i també una de les novetats d’aquesta edició, una càmera dron. Es desplegaran dues unitats mòbils i gairebé un centenar de professionals d’especialitats diverses. A més, enguany també es compta amb el suport de Penedès TV. 

Tot plegat per assegurar un senyal internacional de primer nivell per facilitar la màxima difusió possible i poder una retransmissió en directe de gran qualitat. La consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha destacat “la gran oportunitat que el Concurs representa sempre per donar a conèixer al món els castells i Tarragona, amb un gran impacte mediàtic”. Solé ha fet un agraïment especial a “l’aposta ferma i de qualitat” que des de Tac 12 i la Xarxa fan en la cobertura, retransmissió i senyal internacional de televisió pel Concurs. La consellera ha conclòs dient “gràcies a ells especialment i a la resta de professionals d’altres mitjans, les colles i els castells no només són protagonistes a plaça sinó també a les llars de països de tot el món, aficionats al món casteller”.  

Per la seva banda, el director de les retransmissions del Concurs de Castells de La Xarxa-TAC12, Xavier Abelló, ha expressat que “mantenim el nostre compromís per oferir la màxima qualitat en la retransmissió del Concurs i que  l’espectacle casteller més gran del món tingui la màxima difusió més enllà de casa nostra”.  

Abelló ha destacat una altra de les grans novetats d’aquesta edició del Concurs de Castells, “la incorporació d’un VAR casteller pel jurat, a través del qual podran disposar en tot moment de totes les imatges de les diferents càmeres repartides per tota la TAP”. 

Un gran impacte mediàtic 

En les últimes edicions, el Concurs de Castells ha tingut ressò en mitjans de comunicació d’arreu del món. La retransmissió de les tres jornades del Concurs és, doncs, una oportunitat per repetir aquest gran impacte mediàtic. 

A pocs dies de tancar les acreditacions, a hores d’ara hi ha més de 200 professionals acreditats per cobrir l’esdeveniment, entre periodistes, fotògrafs i tècnics. Destaca la participació de televisions nacionals, estatals i internacionals, com Deustche Welle i France Télévisions, així com fotògrafs de les principals agències internacionals, com Reuters, Getty Images, AFP, amb Emilio Morenatti, premi Pulitzer. 

A banda de Tarragona Ràdio, les dues principals emissores del país, Catalunya Ràdio i RAC1, preveuen un gran desplegament amb una programació exclusiva de la jornada de diumenge del Concurs.

creativat.com