Saltar al contenido principal

Torna el Concurs de grups de grallers al XXVIII Concurs de Castells

En formaran part tots els grups de gralles amb camisa de la seva colla, i hi haurà premis pels millors conjunts

Els castells no seran els únics elements que es valorin en la XXVIII edició del Concurs de Castells. Paral·lelament al certament casteller, enguany també tindrà lloc el IV Concurs de grups de grallers. 

Formaran part del concurs tots els grups de grallers els quals tots els seus components portin la camisa de la seva colla. 

En l’àmbit musical, es valorarà l’afinació de les gralles entre elles, la tècnica i l’estil d’execució de les gralles i dels timbals. També l’equilibri de volum entre les diferents veus de les gralles i amb els timbals, així com la interpretació i qualitat estètica.

Durant l’execució del castell, els elements que tindrà en compte el jurat són la precisió en l’avís o entrada d’acord amb el castell que s’enlaira, la precisió en l’execució de l’aleta o el toc de sortida en el moment adequat en funció de cada castell.

També es valorarà per igual les colles que només facin servir gralles seques, de les que utilitzen dolces o també baixes. Serà causa de penalització les colles que utilitzin instruments de percussió no propis a la formació tradicional esmentada.

La informació completa de les bases del IV Concurs de grups de grallers es pot consultar a la web del Concurs de Castells.

Els premis

Cada dia de les tres jornades de castells es classificaran tres grups de grallers finalistes que s'anunciaran al final de cada jornada.

Amb aquests 9 grups de grallers seleccionats de les tres jornades el jurat triarà els 3 primers premis del concurs que s'entregaran el mateix diumenge.

Els premis estaran dotats de:

  • Primer premi: 1.200 €, inxa d'honor i diploma
  • Segon premi: 800 € i diploma
  • Tercer premi: 500 € i diploma


El jurat pot declarar desert qualsevol premi si s'escau, com també compartir el mateix premi a dues colles.

 

creativat.com