Saltar al contenido principal

Tres colles estrangeres actuaran a Tarragona a la prèvia del Concurs de Castells

Els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers de París i els Castellers of London plantaran els seus castells el dissabte 1 d'octubre al migdia a la plaça de la Font

Foto: Carles Fancellu

Tres colles estrangeres, els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers de París i els Castellers of London, actuaran el dissabte 1 d'octubre a les 12 h a la plaça de la Font. La diada tindrà lloc a poques hores de l'inici de la 26a edició del Concurs de Castells, i s'emmarca en el projecte de la Biennal, que dóna aixopluc a les activitats del fet casteller a la ciutat.

En el seu intent d'acollir el màxim nombre d'agrupacions possibles a l'espectacle casteller més gran del món, el Concurs de Castells ha convidat tres de les colles europees de fora dels Països Catalans. Les tres agrupacions compartiran actuació a les 12 h a la plaça de la Font de Tarragona, una de les principals places castelleres de la ciutat. Després de la diada, les tres colles prendran part en una recepció oficial a l'Ajuntament de Tarragona.

Els Xiquets de Copenhaguen es van crear l'any 2013 a la ciutat danesa, mentre que els Castellers de París i els Castellers of London van constituir-se el passat 2015.

La diada pretén mostrar les realitats castelleres existents a diferents països i donar a aquestes colles l'oportunitat de conèixer, de primera mà, la realitat de les colles participants al Concurs. En aquesta mateixa línia, cal recordar que els xinesos Xiquets de Hangzhou, que ja han assolit castells de vuit pisos, participaran a la jornada de dissabte del certamen.

creativat.com